Laten we nog meer knuffelen!

Hoe vaak knuffel jij met je kindje? Neem je hem of haar even lekker op schoot bij het wakker worden? Geef je wel eens in het voorbij gaan een aai over de bol? Herinner jij je nog hoe jij als kindje werd geknuffeld?

Knuffelen is zo verschrikkelijk belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van je kindje. Kindjes tot een jaar of vier zijn nog maar zo klein, zo afhankelijk en zo onhandig. Ze kunnen hun gevoel ook vaak nog niet goed in woorden uitdrukken en zijn eigenlijk goed bekeken nog totaal hulpeloos zonder jou. Dat is best wel een voedingsbodem voor onzekerheid.

Door lekker veel met je kindje te knuffelen, compenseer je die onzekerheid. Je zegt eigenlijk “je bent precies goed zoals je bent en ik hou van je” en dat kan jouw kindje niet vaak genoeg horen. Zo geef je een goede basis mee waarmee hij of zij later vol zelfvertrouwen de wereld (verder) kan ontdekken.

Ben je niet zo’n knuffelaar van nature, probeer het volgende eens:

·         Haartjes kriebelen: ooooh dat is toch fijn; je woelt eigenlijk heel zachtjes met je vingers door de haartjes van je kindje. Dat is zo heerlijk rustgevend.

·         Rugje kriebelen: ook zo’n topper! Je beweegt zachtjes met je vingertoppen over het blote ruggetje van je kindje. Is je kind al wat ouder dan zou je ook met je vinger een tekening kunnen maken op de rug van je kind, bijvoorbeeld een zonnetje, en dan moet je kind raden wat je hebt getekend. Bij kinderen die al kunnen lezen, kan je zo ook een woord schrijven. Superleuk en gezellig!

·         Eskimo-kusjes: old school neusje-neusje. Alleen niet aan te raden in tijden van vette verkoudheid met veel snot. Iek! In alle andere gevallen heel knus.

·         Vlinderkusjes: Ken je die nog? Je zorgt dat je wimpers tegen de wang van je kindje komen en dan knipper je. Het is net of er echt een vlindertje voorbij komt.

Knuffelen, knuffelen, knuffelen dus!

 

© 2016 - 2022 www.benjamins-products.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel