Nee, nee en nog eens nee!

Voel jij wel eens schuldig als je je kind iets ontzegt? Als je nee zegt op een vraag? Niet doen! Zeker niet! Nee zeggen is juist heel goed, daarmee geef je grenzen aan.

Het ontdekken van je grenzen is nodig, want de meeste dingen zijn in het leven niet (en zeker niet direct) beschikbaar. Soms moet je moeite doen, soms krijg je je zin helemaal niet. Daar moet een kind mee om leren gaan, ook al op jonge leeftijd.

Grenzen stellen en grenzen ervaren vinden we vaak niet leuk. Maar de keerzijde is dat altijd maar je zin krijgt je ook niet meer kunt genieten. Maakt dat je gelukkig? Nee toch zeker? En hoe zou dat moeten met een kind dat nooit iets is ontzegt als het kind eenmaal ouder is? Denk je dat zijn of haar verkering altijd maar alles goed vindt? Die verkering moet nog worden uitgevonden. En leraren? “Ik heb vandaag even geen zin om een proefwerk te maken” “oh, dat is goed hoor”. Sooo not going to happen! En zijn of haar manager later? “Kom je werken vandaag?” “Nee”…ook geen recept voor succes.

Het is eigenlijk heel simpel: “Ja” is leuk omdat er ook “nee” bestaat. Dus als jij op vragen nee antwoord, moet je je zeker niet schuldig voelen. Integendeel! Je bent dan onwijs lekker aan het opvoeden. Vind je het toch moeilijk, dan volgt hier een oefenlijstje. En zeg het maar luid en duidelijk! Nee, nee en nog eens nee!

“Mag ik op de i-pad?”

“Mag ik een snoepje?”

“Mag ik vanavond bij jou in bed slapen?”

“Mag ik een konijn”?

“Mag ik vandaag een lekker luchtig zomerjurkje aan terwijl het vriest”?

“Mag ik een uur later naar bed?”

“Mag ik de spaghetti tegen het plafond gooien?”

© 2016 - 2022 www.benjamins-products.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel