Oh, wat kan de herfst toch héérlijk zijn! Als de zon schijnt, is het meteen prachtig en als het regent, is het binnen o zo knus. Regent het nu? Mooi! Misschien is vandaag dan dé dag om samen met je kindje een superspannend herfstig spinnen-soepje te maken….!

Wat heb je nodig?

1 kleine ui

1 eetlepel boter

1 eetlepel tarwebloem

twee bouillonblokjes (rundvlees, kip of kruiden net wat je lekker vindt)

Een dikke kilo lekker smaakvolle tomaten

Twee of drie runderworstjes van goede kwaliteit

Een handje spaghetti

een kind met schort en goede zin J

Laat je kind de tomaten wassen en in grove stukken snijden of hakken (dat hoeft niet mooi want we maken er toch soep van tenslotte). Snijd zelf maar het uitje; dat zou al te onvriendelijk zijn omdat aan je kind over te laten. Fruit de ui in de boter in een (hoge) pan. Als de ui mooi glazig is geworden, roer er dan de bloem doorheen. Laat dat al roerend een paar minuten pruttelen en doe er een kommetje koud water bij. Roer het goed door en dan ontstaat er een soort papje. Doe daar vervolgens samen alle tomaten erbij. Kruimel er één bouillonblokje over, doe het deksel op de pan en laat maar lekker een kwartier of twintig minuten pruttelen op een laag vuurtje. Als de soep mooi rood is, kan de pan van het vuur.

Terwijl de tomaten in hun eigen soepje gaarkoken, kunnen jullie de spinnen maken! Knijp het worstvlees uit de velletjes en draai er samen kleine balletjes van. Niks maakt betere soepballetjes dan kleine kinderhanden! Zijn de balletjes klaar? Breek dan een paar ongekookte spaghettislierten in twee of drie stukken. Steek vier spaghettislierten door de balletjes en druk die nog even goed aan. Zo krijg je een heleboel spinnen met acht poten. Die kook je in een ruime pan, waarin je het andere bouillonblokje hebt gedaan, in ongeveer 12 minuten gaar.

Als de soep een beetje is afgekoeld, pureer je die met een staafmixer. Giet de soep vervolgens door een zeef in andere pan (want jonge kinderen en ongewenste stukjes in hun eten *zucht*) en tadaa: soep! Proef even samen en breng eventueel nog wat op smaak met wat zout en peper of maak de soep wat zachter door er wat crème fraîche of room door te roeren. Doe de spinnen in de soep en eens kijken welke kleine helden deze spinnensoep durven te eten…..!

© 2016 - 2022 www.benjamins-products.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel