Jaaa, die herfst kan niet lang genoeg duren. Is het vies, koud en naar buiten? Fikse storm of hagel? Mooi! Dan gaan we lekker samen knutselen. En wel spinnen! Want spinnen zijn nogal herfstig en ook best spannend als je 2 bent (of 34). Soms mag er een beetje gegriezeld worden. Maar natuurlijk niet zo erg dat er ’s avonds niet kan worden geslapen. Ai. We dwalen af: spinnen knutselen.

Heb je thuis nog een heel kleintje zitten, die wel wil maar nog niet zo héél veel kan, dan is dit wel een leuk idee. Weinig inspanning; groots resultaat! Wat heb je nodig: echte klei en 8 stukken dikke chenille (dat zijn die kleurrijke stoffen buigzame lange dingen; gewoon te koop bij winkels als de Hema). Hebben jullie samen al eens een spin bekeken in de tuin, het park of het bos? Dan zou je dat eerst kunnen doen, mits het niet vies en koud of naar is of stormt en hagelt natuurlijk. Dan biedt google altijd uitkomst.

Laat je kindje lekker spelen met de klei en uiteindelijk een spin proberen te maken. Dat kan rond zijn of één met een hoofd. Wat er ook uitkomt: het is precies goed, want zo ziet jouw kindje een spin. Steek er samen 8 stukjes chenille in; dat zijn de poten. Vindt je kindje het wel mooi geweest na 5 stukjes, dan is dat ook goed op die leeftijd. Dat insecten 6 poten hebben en spinnen 8 leren ze later echt nog wel. Net zo als dat 2 plus 2 vier is en de stelling van Pythagoras. Alles op zijn tijd. Laat de spin een nachtje drogen en eens kijken wie je daar lekker mee kunt laten schrikken!

Heb je een al wat ouder kind dat zich verveelt, dan is dit idee misschien wel leuk. Houdt die koter zeker een uurtje bezig. Heb je nog ergens een wegwerpbordje liggen? Je zou het kind het bordje eerst kunnen laten verven. Mits je verf hebt die redelijk snel droogt. Maak er dan met een perforator gaten in langs de rand - of nog beter – laat je kind dat doen! Geef een flink stuk wol en laat je kind maar een web bouwen door het draad kris kras over het bord te spannen. Klaar? Dan kan nu een spin worden getekend. Weer even samen de poten van een spin tellen. En aan de gang. Lekker tekenen op een gekleurd papiertje. Liefst een spin met kromme poten: die blijft beter in zijn web hangen. Als de spin klaar is, kan je kind deze uitknippen of met de prikpen uitprikken. Waar je kind maar net aan toe is. Hang de spin in het web en huuuuuuuuuuuuuuuu! Griezelen maar!

© 2016 - 2022 www.benjamins-products.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel