Kook je weleens samen met je kindje (of laat je jouw kindje in de kinderstoel meekijken als je kookt)? Dat is niet alleen leerzaam maar ook broodnodige quality time bij uitstek! Wij maakten samen een simpel pompoensoepje voor vier personen.

Je hebt van alles één nodig: mango, ui, stengel bleekselderij, wortel en een flinke teen knoflook. Verder wat verse naaldjes van één takje rozemarijn, een kilo pompoen, een liter (biologische) kippenbouillon. Per persoon één kopje rijst. Eventueel nog wat peterselie.

Maak de groente schoon, schil het en snij het in blokjes en bak alles behalve de pompoen aan in olijfolie. Als het lekker begint te ruiken doe je de pompoen erbij en de kippenbouillon. Dat laat je een half uurtje zachtjes pruttelen. Ondertussen kook je de rijst. Als die klaar is, giet je die af en laat je die even “uitstomen” Door de rijst meng je kleine blokjes mango en eventueel fijngesneden peterselie.

Pureer de soep en verdeel die over de borden. Daarop schep je het rijst/mango mengsel. En nee, dat hoeft er niet instagram-waardig uit te zien. Wij zijn geen restaurant tenslotte: wij zijn moeders en stoppen er liefde in! Dat is véél belangrijker.

Dat soepje kan jouw kindje vervolgens prima helemaal zelf opeten met behulp van Benjamins Schuifbestekje. Zonder jouw hulp. Zo zorg jij voor vitaminen en zelfvertrouwen. Goed gedaan!

Gastenboek

  • 20-05-2018 - Ik heb de kromme lepel zelf ooit mee leren eten...  lees meer
  • 22-11-2017 - Leuk bestekje en ook echt wat voor onze zoon. Echter...  lees meer
  • 25-09-2017 - Grappig. Meer dan 50 jaar geleden leerden mijn broertje en...  lees meer
Reactie
© 2016 - 2021 www.benjamins-products.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel